CcC_Bozkurt_CcC Başçavuş
| Konu: Basbugum...(siir) C.tesi Mart 21, 2009 1:35 pm | |
| BAŞBUĞUM
Evimizin duvarına ilk üç hilali çizdiğimde Henüz on dördünde bir çocuktum, Hilalleri duvarlardan alıp, yüreğime yazdığımda, Artık, ÜLKÜCÜ olmuştum. Gözlerimde dokuz çeşit ışık vardı, Aklımda; hep sen BAŞBUĞUM...
Sen ve fikirlerin hep yolumda meşaleydi, Hep Türk-İslam ülküsüne çıktı benim yolum, Benim başımda hiç kavak yelleri esmedi Ellerim davadan başkasını tutmadı, Sarmadı davamdan başka bir şeyi kolum. Can adadım, ben bu yola baş koydum, Yüreğimde üç hilalli bayrağım Aklımda; hep sen BAŞBUĞUM...
Zindanlarda yanında olmak istedim Ve tabutlukların karanlığını paylaşmak... İstedim ki; tırnakların sökülürken yerinden, Acını tırnaklarımda duymak... Duymak istedim derinden...
Ve işte sana yemin ediyorum, Antlar içiyorum, Senin kadar, bu davanın çilesini çekmeden Ölmeye bile hakkım yok! Diyorum. Sevdalanmak haram bana, Sahte sevdalara.. Davam kadar; hiç kimseyi, hiçbir şeyi Sevmiyorum, sevemiyorum... Hangi yola düştüm, hangi yola koyulduysam ÜLKÜ adlı bir güzele çıktı benim yolum, Yol azığımda; KIZILELMA vardı Aklımda; hep sen BAŞBUĞUM...
Tüm saf duygularımı, Yattığın o zindanlarda boğdum, Ne kavgadan kaçtım, Ne ölümden korktum. Davam için çektiğim Her cefa tatlı geldi, Ne bıktım ne de yoruldum, Düştüm kimi zaman; Seni düşünüp doğruldum. Sürmedim sefasını, davamın. Çilesiyle yoğruldum, Yoğruldum, kıvam buldum Gün oldu sırtımdan vuruldum, Gün oldu bakışlarımla Katil oldum... Ve... Büyüdüm başbuğum! Büyüdüm ASENA oldum. Kalbimde senin sevgin, Aklımda; hep sen Yine sen BAŞBUĞUM... | |
|